Piano Gitaar

 

Blokfluit Viool

 

Drums Keyboard

 

Zang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacyverklaring MWP Limmen

 

 

 

 

 

 

 

Instrumenten

 

De instrumentale lessen zijn individuele of koppellessen (2 leerlingen). Naast het bespelen van je instrument leer je ook samenspelen en optreden. Wil je muziekles op een ander instrument dan viool, gitaar, keyboard, zang, blokfluit, piano of Drums, neem dan contact met ons op. Wij bemiddelen graag een geschikte priveé docent.

 

Gitaar

 

 

Hallo! Ik ben Ton Oudejans. Bij mij leer je alles wat de gitaar te bieden heeft: loopjes, deuntjes, liedjes, akkoorden, improvisatie enz. Als je wat verder bent, spelen we ook jouw favoriete nummers. 

 

Begin je bij mij als gevorderde, dan zal jouw ‘leerdoel’ centraal staan. Je wilt bijv. leren ‘finger picken’ of je improvisatie verbeteren. In belangrijke mate bepaal jij zelf de leerstof, ik lever aanvullend materiaal. 

 

Ik studeerde in 1990 af aan het conservatorium, klassiek gitaar. Hoewel ik klassiek geschoold ben, ben ik een groot liefhebber van popmuziek, vooral die uit de jaren ’60. Ook Ierse muziek belandt regelmatig in mijn cd-speler. 

 

Naast mijn werk als docent speel ik in bandjes. Ook doe ik weleens een optreden als ‘troubadour’. Ik breng dan popklassiekers, maar ook eigen, Nederlandstalig repertoire, want ik schrijf graag zelf muziek. 

 

vanaf 6 jaar, docent: Ton Oudejans

 

 

Viool

 

 

Ik speel al van mijn 9e jaar viool en heb er nog dagelijks plezier in. Na mijn studie viool aan het Alkmaars conservatorium ben ik ook altviool lessen gaan nemen bij Esther Apitulay, een hele flitsende musicus. De altviool is qua geluid wat lager en warmer dan de viool. 

 

Ik ben een muzikale duizendpoot, ik hou van heel veel stijlen muziek, o.a.: 

 

- Muziek uit de barok (uit de tijd van de hoven en koningen). Ik speel dan op een viool met darmsnaren! Je kunt op mijn webstite meer lezen over het barokensemble Ferro Forte waar ik in speel. 

 

- Jazz, zigeuner- en tangomuziek (met Carel Kraayenhof die later heel bekend is geworden met de tranen van koningin Maxima). 

 

- Theatermuziek en in het orkest “Max Tak”, een orkest dat stille films begeleidt (dit zijn hele oude films van vroeger waarbij je nog geen geluid hoorde en het spannend gemaakt werd door de muziek). 

 

- Tenslotte speel ik al mijn hele muzikale leven in orkesten. Deze bestaan uit heel veel instrumenten. Dit zijn er soms wel 80; blazers, strijkers, harpen en trommels. 

 

Lesgeven doe ik op verschillende muziekscholen in Noord- Holland, aan jong en oud. Duo-les voor beginners is erg leuk want je leert en speelt samen viool, de leeftijd van 6/7 jaar vind ik ideaal om te beginnen. Kinderen beginnen eerst op een kwart of een half viooltje, deze kan je huren (ongeveer 11 euro p.m.) of kopen ( vanaf 130 euro), uitprobeer viooltjes voor een proefles heb ik altijd. 

 

 

vanaf 5 jaar, docent: Gregor Overtoom

 

 

Zang

 

 

Hallo! Mijn naam is Nienke Groenewege. Ik ben de zangdocente bij Muziekwerkplaats Egmond. 

 

In 2010 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Alkmaar en geef sindsdien zowel musicallessen op kunstscholen als ook zanglessen aan mensen van alle leeftijden. Daarnaast geef ik ook regelmatig theater workshops. Verder zing ik veel met vocal group 'Grace' en maak, samen met andere artiesten, zelf muziektheatervoorstellingen. 

 

vanaf 6 jaar, docent: Nienke Groenewege

 

 

 

Drums

 

 

Tijdens de drumles leer je een goede speeltechniek, noten lezen, live te performen en muzikaal te luisteren en denken.

 

Je leert het drumstel kennen als één instrument. Een instrument waar je geweldige muziek mee kunt maken! Muziek is overal, je raakt geïnspireerd. Daarom staat, naast de vaste lesstructuur, jouw beleving en inbreng centraal. Speel je in een band? Of wil je graag in een band spelen? Tijdens de drumles word je vakkundig voorbereid.

 

Tijdens mijn muziekloopbaan heb ik diverse bekende artiesten begeleid. Ik heb samen gewerkt met o.a. Ellen Evers, René van Kooten, Marcel Visser (Joop van den Ende theaterproducties), Jet en Nigel Brown. Daarnaast heb ik diverse musicals begeleid en heb ik in het voorprogramma gespeeld van Di-Rect, Hans Dulfer en Osdorp Posse.

 

Mij wordt vaak gevraagd of het nodig is om een eigen drumstel thuis te hebben staan. Vooral in het eerste jaar van de muziekopleiding is het niet nodig om over een eigen drumstel te beschikken. Er zijn andere methoden om thuis te oefenen. Mocht je toch een drumkit willen aanschaffen, dan sta ik klaar met advies. Een elektrisch drumstel is een prima optie. De buren zullen dan geen last hebben van geluidshinder. 

 

De drumlessen zijn voor alle leeftijden, beginners en gevorderden.

 

vanaf 7 jaar, docent: Leon Gouda

 

 

Blokfluit

 

De blokfluit is een volwaardig en veelzijdig instrument, maar hij kan ook worden ingezet als opstapje naar een ander blaasinstrument. Door de grote variëteit in blokfluiten is het naast een solo-instrument ook een prachtig samenspelinstrument. 

 

Blokfluit is een laagdrempelig instrument voor zowel kinderen als volwassenen. Dit komt niet alleen door de aanschafprijs, maar ook doordat er op een blokfluit al snel leuke en interessante stukjes te spelen zijn in allerlei genres. 

 

Beginnende blokfluitisten starten vaak met een sopraanblokfluit. Deze is voor kinderhanden goed te bespelen.  

 

vanaf 6 jaar

 

 

Piano/Keyboard

 

 

Naast een goede speeltechniek leer je tijdens de pianoles om creatief met muziek om te gaan. Je leert noten lezen en improviseren maar je maakt ook kennis met verschrillende populaire muziekstijlen en klassieke muziek. In de lessen kiezen wij samen de stukken uit waarmee je je eigen, unieke, muzikaliteit ontwikkelt.

 

Heb je geen piano thuis? Geen probleem, de muziekhandel bied verschillende huurkoop modellen aan waardoor de kosten beperkt blijven. Je kunt ook op een (meestal goedkopere) elektrische piano je pianolessen oefenen.

 

Ik heb jazzpiano gestudeerd op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium Alkmaar. Ik volgde lessen bij o.a. Rob van Kreeveld, Frans Elsen, Nol Sicking en Nico Langenhuizen. Daarnaast heb ik de studie klassiek piano voltooid bij Herman van Weydom Claterbos. 

 

Ik ben al ruim tien jaar als pianodocent en bandcoach verbonden aan de Muziek-en Dansschool Heiloo. Voor mijn pianolessen buiten Heiloo kun je bij Muziekwerkplaats Egmond terecht. 

 

De pianolessen zijn voor alle leeftijden, beginners en gevorderden.

 

vanaf 6 jaar, docent: Thomas Hans

 

 

 

Thomas Hans © 2015