Instrumenten

Instrumenten


De instrumentale lessen zijn individuele of koppellessen (2 leerlingen). Naast het bespelen van je instrument leer je ook samenspelen en optreden. Wil je muziekles op een ander instrument dan viool, gitaar, keyboard, zang, blokfluit, piano of drums, neem dan contact met ons op. Wij bemiddelen graag een geschikte privé docent.


ZANG

VIOOL

GITAAR

Nienke Groenewege


In 2010 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Alkmaar en geef sindsdien zowel musicallessen op kunstscholen als ook zanglessen aan mensen van alle leeftijden. Daarnaast geef ik ook regelmatig theater workshops. Verder zing ik veel met vocal group 'Grace' en maak, samen met andere artiesten, zelf muziektheatervoorstellingen.

PIANO / KEYBOARD

Thomas HansNaast een goede speeltechniek leer je tijdens de pianoles om creatief met muziek om te gaan. Je leert noten lezen en improviseren maar je maakt ook kennis met verschrillende populaire muziekstijlen en klassieke muziek. In de lessen kiezen wij samen de stukken uit waarmee je je eigen, unieke, muzikaliteit ontwikkelt.

 

Heb je geen piano thuis? Geen probleem, de muziekhandel bied verschillende huurkoop modellen aan waardoor de kosten beperkt blijven. Je kunt ook op een (meestal goedkopere) elektrische piano je pianolessen oefenen.

 

Ik heb jazzpiano gestudeerd op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium Alkmaar. Ik volgde lessen bij o.a. Rob van Kreeveld, Frans Elsen, Nol Sicking en Nico Langenhuizen. Daarnaast heb ik de studie klassiek piano voltooid bij Herman van Weydom Claterbos. 

 

Ik ben al ruim tien jaar als pianodocent en bandcoach verbonden aan de Muziek-en Dansschool Heiloo. Voor mijn pianolessen buiten Heiloo kun je bij Muziekwerkplaats limmen terecht. 

 

De pianolessen zijn voor alle leeftijden, beginners en gevorderden.

06-49704045


Gregor Overtoom


IIk speel al van mijn 9e jaar viool en heb er nog dagelijks plezier in. Na mijn studie viool aan het Alkmaars conservatorium ben ik ook altviool lessen gaan nemen bij Esther Apitulay, een hele flitsende musicus. De altviool is qua geluid wat lager en warmer dan de viool. 

 

Ik ben een muzikale duizendpoot, ik hou van heel veel stijlen muziek, o.a.: 

 

- Muziek uit de barok (uit de tijd van de hoven en koningen). Ik speel dan op een viool met darmsnaren! Je kunt op mijn webstite meer lezen over het barokensemble Ferro Forte waar ik in speel. 

 

- Jazz, zigeuner- en tangomuziek (met Carel Kraayenhof die later heel bekend is geworden met de tranen van koningin Maxima). 

 

- Theatermuziek en in het orkest “Max Tak”, een orkest dat stille films begeleidt (dit zijn hele oude films van vroeger waarbij je nog geen geluid hoorde en het spannend gemaakt werd door de muziek). 

 

- Tenslotte speel ik al mijn hele muzikale leven in orkesten. Deze bestaan uit heel veel instrumenten. Dit zijn er soms wel 80; blazers, strijkers, harpen en trommels. 

 

Lesgeven doe ik op verschillende muziekscholen in Noord- Holland, aan jong en oud. Duo-les voor beginners is erg leuk want je leert en speelt samen viool, de leeftijd van 6/7 jaar vind ik ideaal om te beginnen. Kinderen beginnen eerst op een kwart of een half viooltje, deze kan je huren (ongeveer 11 euro p.m.) of kopen ( vanaf 130 euro), uitprobeer viooltjes voor een proefles heb ik altijd. 


INTRODUCTIE CURSUS

Kinderen kunnen bij ons een reeks proeflessen op verschillende instrumenten volgen. Zo komen zij er snel achter welk instrument zij het leukste vinden. 

info@muziekwerkplaatslimmen.nl


Ton Oudejans


Hallo! Ik ben Ton Oudejans. Bij mij leer je alles wat de gitaar te bieden heeft: loopjes, deuntjes, liedjes, akkoorden, improvisatie enz. Als je wat verder bent, spelen we ook jouw favoriete nummers. 

 

Begin je bij mij als gevorderde, dan zal jouw leerdoel centraal staan. Je wilt bijv. leren finger picken of je improvisatie verbeteren. In belangrijke mate bepaal jij zelf de leerstof, ik lever aanvullend materiaal. 

 

Ik studeerde in 1990 af aan het conservatorium, klassiek gitaar. Hoewel ik klassiek geschoold ben, ben ik een groot liefhebber van popmuziek, vooral die uit de jaren 60. Ook Ierse muziek belandt regelmatig in mijn cd-speler. 

 

Naast mijn werk als docent speel ik in een bandje. Ons repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes, waarvan ik zelf de muziek en de teksten schrijf.

DRUMS

Joey SpijkerTijdens de drumles leer je een goede speeltechniek, noten lezen, live te performen en muzikaal te luisteren en denken. Je leert het drumstel kennen als één instrument. Een instrument waar je geweldige muziek mee kunt maken!


Joey is vanuit zijn studie gespecialiseerd als pop- en sessiemuzikant. Zijn voorliefde gaat echter uit naar rockmuziek. “Energie is voor mij één van de belangrijkste elementen van muziek. De energie die in rock zit, vind ik te gek. Daar geniet ik van tijdens het spelen en tijdens het luisteren.” Joey beperkt zich echter niet alleen tot rockmuziek. Mede dankzij zijn opleiding heeft hij zich in meerdere stijlen verdiept en vindt hij het interessant om deze stijlen te spelen en in elkaar over te laten lopen. “Elke stijl heeft mooie kanten. Ik vind het interessant om deze kanten te vinden en deze, ook in samenspel met anderen, verder uit te diepen.”