Instrumenten

Instrumenten


De instrumentale lessen zijn individuele of koppellessen (2 leerlingen). Naast het bespelen van je instrument leer je ook samenspelen en optreden. Wil je muziekles op een ander instrument dan viool, gitaar, keyboard, zang, blokfluit, piano of drums, neem dan contact met ons op. Wij bemiddelen graag een geschikte privé docent.


ZANG

VIOOL

GITAAR

Nienke Groenewege


In 2010 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Alkmaar en geef sindsdien zowel musicallessen op kunstscholen als ook zanglessen aan mensen van alle leeftijden. Daarnaast geef ik ook regelmatig theater workshops. Verder zing ik veel met vocal group 'Grace' en maak, samen met andere artiesten, zelf muziektheatervoorstellingen.

PIANO / KEYBOARD

Thomas HansNaast een goede speeltechniek leer je tijdens de pianoles om creatief met muziek om te gaan. Je leert noten lezen en improviseren maar je maakt ook kennis met verschrillende populaire muziekstijlen en klassieke muziek. In de lessen kiezen wij samen de stukken uit waarmee je je eigen, unieke, muzikaliteit ontwikkelt.

 

Heb je geen piano thuis? Geen probleem, de muziekhandel bied verschillende huurkoop modellen aan waardoor de kosten beperkt blijven. Je kunt ook op een (meestal goedkopere) elektrische piano je pianolessen oefenen.

 

Ik heb jazzpiano gestudeerd op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium Alkmaar. Ik volgde lessen bij o.a. Rob van Kreeveld, Frans Elsen, Nol Sicking en Nico Langenhuizen. Daarnaast heb ik de studie klassiek piano voltooid bij Herman van Weydom Claterbos. 

 

Ik ben al ruim tien jaar als pianodocent en bandcoach verbonden aan de Muziek-en Dansschool Heiloo. Voor mijn pianolessen buiten Heiloo kun je bij Muziekwerkplaats limmen terecht. 

 

De pianolessen zijn voor alle leeftijden, beginners en gevorderden.

06-49704045


Vioollessen


IOf je nu vijf bent of al volwassen, vioolspelen kun je leren. De viool en altviool zijn prachtige en uitdagende instrumenten. 

 

In de les komen naast de klassieke componisten zoals Bach en Mozart ook andere muziekstijlen aan bod, zoals tango, klezmer, Iers, Balkan en zelfs Rock.Er wordt gewerkt met aansprekende, leuke methodes en muziekstukken. Je leert de basistechnieken en een goede ontspannen speelhouding. : 

 

Dit gebeurt op een speelse manier. Het speelplezier staat voorop! 


INTRODUCTIE CURSUS

Kinderen kunnen bij ons een reeks proeflessen op verschillende instrumenten volgen. Zo komen zij er snel achter welk instrument zij het leukste vinden. 

info@muziekwerkplaatslimmen.nl


Ton Oudejans


Hallo! Ik ben Ton Oudejans. Bij mij leer je alles wat de gitaar te bieden heeft: loopjes, deuntjes, liedjes, akkoorden, improvisatie enz. Als je wat verder bent, spelen we ook jouw favoriete nummers. 

 

Begin je bij mij als gevorderde, dan zal jouw leerdoel centraal staan. Je wilt bijv. leren finger picken of je improvisatie verbeteren. In belangrijke mate bepaal jij zelf de leerstof, ik lever aanvullend materiaal. 

 

Ik studeerde in 1990 af aan het conservatorium, klassiek gitaar. Hoewel ik klassiek geschoold ben, ben ik een groot liefhebber van popmuziek, vooral die uit de jaren 60. Ook Ierse muziek belandt regelmatig in mijn cd-speler. 

 

Naast mijn werk als docent speel ik in een bandje. Ons repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes, waarvan ik zelf de muziek en de teksten schrijf.

DRUMS

Joey SpijkerTijdens de drumles leer je een goede speeltechniek, noten lezen, live te performen en muzikaal te luisteren en denken. Je leert het drumstel kennen als één instrument. Een instrument waar je geweldige muziek mee kunt maken!


Joey is vanuit zijn studie gespecialiseerd als pop- en sessiemuzikant. Zijn voorliefde gaat echter uit naar rockmuziek. “Energie is voor mij één van de belangrijkste elementen van muziek. De energie die in rock zit, vind ik te gek. Daar geniet ik van tijdens het spelen en tijdens het luisteren.” Joey beperkt zich echter niet alleen tot rockmuziek. Mede dankzij zijn opleiding heeft hij zich in meerdere stijlen verdiept en vindt hij het interessant om deze stijlen te spelen en in elkaar over te laten lopen. “Elke stijl heeft mooie kanten. Ik vind het interessant om deze kanten te vinden en deze, ook in samenspel met anderen, verder uit te diepen.”